Kočioni sistem
Kočioni sistem

Kočioni sistem

Verujte nam. Sigurno zaustavljanje počinje s kočnicama.

Kočnice slabe tokom vremena, kao i svi ostali delovi automobila. Te se promene događaju postepeno, većina ljudi uopšte ne primeti razliku. Novi automobili su sve moćniji, te se kočnice brže troše. Razmislite na trenutak da li ste primetili nešto od dole navedenog.

Ako čujete zvuk kad pritisnete kočnicu kao da nešto struže, verovatno su kočione pločice već prilično potrošene i treba ih zameniti. A možda su već oštećeni i kočioni diskovi. Ako vozilo kod kočenja vuče u jednu stranu, to obično znači da je zapeo ili se oštetio neki mehanički ili hidraulični deo sistema. Ako kod pritiskanja papučice kočnice, osećate kao da je od sunđera, verovatno je u hidraulički sistem ušao vazduh. Ako kod kočenja trese, verovatno su deformisani diskovi ili doboš.

Ako se na instrument tabli upali svetlo upozorenja kočionog sistema ili ako ručnu kočnicu možete podići više nego inače (više od 6 do 8 zubaca) - nemojte to ignorisati. Što je pre moguće posetite neki od Vulco servisa. Prvo ćemo se pozabaviti vašom sigurnosti, a onda ćemo se baviti uštedom novca.

Pretraga za Vulco partnera Mesto rezervacije